Texas Holdem Preflop – Begynder guide – Del 3

Læs om de forskellige hænder preflop, der bør raises eller re-raises i Texas Holdem. Dette er den tredje af fire artikler i serien og du finder de to første nedenunder eller ved at søge på titlen.

Raise hænder i Texas Holdem

Hvilke hænder der bør raises før floppet, er et spørgsmål mange nybegyndere kæmper med. Overordnet bør du naturligvis forhøje alle dine premium hænder, mens andre afhænger af position (læs første artikel i serien). Når du første person i potten, bør du dog altid raise dine store og mellem store par. Hvis ikke, kan du sætte dig selv i vanskelige situationer post-flop mod mange spillere, så bare raise før floppet og opbyg puljen.

Du bør også hæve dine gode top par hænder – AK, AQ, AJ, KQ osv. Det er, fordi disse hænder er bedre end gennemsnittet af hænder andre vil spille. Du ønsker at bygge potten, når du har en edge. Da du kommer til at spille bedre hænder end dine konkurrenter (det er her, hvor dine penge kommer fra), skal du samtidig være tilbøjelig til at raise, når du mener, du er favorit før floppet.

Dette betyder at du kan hæve flere hænder fra sen position og knappen, da du er favorit ikke kun baseret på din hånd, men også fordi du er i position (husk den fordel, der tilfalder dig ved at være i position).

Kald og re-raise mod et raise

Når en spiller allerede har raiset foran dig, bør du stramme betydeligt op. Når en spiller hæver, fortæller han dig, at han har en god hånd … hvilket betyder, at du har brug for en endnu bedre hånd for at kalde eller raise ham.

Hvis du for eksempel befinder dig i midterste position, bør du normalt kun spille hænder som AA-99, AK til AJ og KQ og folde alt andet, hvis en tidlig position har raiset. Du bør virkelig kun kalde din modstanders raise med toppen af dine hænder og re-raise med de bedste af dem.

Du ønsker ikke at spille dominerede hænder mod et raise. Det vil få dig i problemer, hvis du kalder et raise med AJ og bordet kommer es høj. I disse tilfælde kommer du til at miste en mange penge på at forsøge at se, om dit par esser er god, hvilket det kan være, men sjældent er det mod en tidlig positions raiser.

Udover at prøve at undgå at spille dine dominerede hænder, kan du dog tilføje nogle spekulative hænder, hvis du er i stand til det, og der er et par kald efter raiser. Hænder som JTs, 78s og små par kan alle lave store hænder, når de rammer floppet og er nemme at folde, når du går glip af det. Derfor kan du mere pålideligt spille disse hænder rentabel til et raise end hænder som AT og KJ.

Til sidst, husk at raise er bedre end kald, og er du i tvivl så raise.

Læs med i sidste artikel om nogle dage, der afrunder denne serie om Texas Holdem Preflop.