Texas Holdem Preflop – Begynder guide – Del 2

Denne anden del af artikel serien Texas Holdem Preflop behandler de forskellige kategorier af hænder og vil forklare, hvornår hvilke bør spilles, og hvorfor nogle spiller bedre end andre.

Typer af No Limit Hold’em hænder og udvælgelse

Denne anden artikel behandler typer af No limit Hold’em hænder, og hvilke bør spille og hvorfor. For at en hånd skal være værd at spille, skal den tilhøre mindst én af følgende kategorier:

Høje par:

AA, KK, QQ, JJ, TT

Disse er allerede kvalitets hænder. Disse hænder forventes at vinde ved showdown en god procentdel af tiden uden at forbedre! Du bør altid komme med et raise med disse hænder, da de er premium.

De laver gode potter mod f.eks. andres top par og monstre potter, når de flopper et set mod set. Du bør uden tvivl være glad hver gang du får et.

Høje kort:

A-K, A-Q, A-J, K-Q

Disse hænder er gode hænder, og bør bringes ind med et raise. De er fremragende top par hænder, og når de rammer floppet plejer de at gøre det med top par, og gør det tilmed med en god kicker.

Der er her tale om brød og smør hænder. Top par er normalt god nok til at vinde potten ved showdown.

Spekulative kvalitets hænder:

Axs, QJs, T9s, 89s, 99-22

Disse typer af hænder kan lave store hænder. De laver straights, sets og flushes. Det er de typer af hænder, der laver store pots, når de rammes og er gode til at se et billigt flop med.

Du kan begynde at raise disse fra midterposition og fremefter. Generelt vil disse hænder spille godt mod flere modstandere. De bør typisk undgås fra tidlig position.

Svage spekulative hænder:

56s, 67s, T9o, Kxs, QJo, etc.

Disse hænder er spekulative, og de er generelt for svage til at spille. De er vanskelige at spille efter floppet, og vil sommetider lave en stor, men stadig næstbedste hånd.

Du kan limpe denne type hånd fra cut-off, og fra knappen efter et par andre limpers, eller selv raise, hvis ingen er kommet ind endnu. Forsøg ikke at limpe disse hænder fra tidlig eller midterste position.

Hvis din hånd ikke passer ind i en af disse kategorier, er den sandsynligvis for svag til at kunne spilles. I et full-ring No-Limit spil, bør du virkelig kun skal spille 19 % af dine hænder eller mindre. Det betyder 80 % af den tiden, vil du være ude af aktion.

No-Limit Hold’em er allerede en svær kamp, så du skal ikke gøre det vanskeligere ved at spille for mange hænder.

Læs med næste gang, når raise og re-raise hænder behandles i tredje artikel om Texas Holdem Preflop.