Texas Holdem Preflop – Begynder guide – Del 1

I full-ring No-Limit Hold’em er beslutningen om, hvilke hænder der skal spilles, og hvilke hænder som skal foldes den allervigtigste faktor, når du først lære at spille poker.

Du vil kun lave flop, turn og river beslutninger én eller to gange per runde, men du vil foretage pre-flop beslutninger hver eneste hånd. Det er her, du laver – eller skulle jeg sige “spare”? – Værdifulde penge i længden.

Penge, der spares i det lange løb er så godt som penge, der tjenes. Så begynd at spare disse indsatser og stop med at spille marginale hænder.

At komme op med en pre-flop guide til hænder er imidlertid meget vanskeligt. Der er så mange afgørende faktorer, når du vælger hvilke hænder, der skal spilles, at mange vil hævde, det er umuligt at komme op med en sand “guide” til pre-flop spil.

Derfor, vil jeg forsøge at holde sig væk fra at fortælle dig, at du skal spille x hånd og folde y hånd. Men jeg vil forsøge at give dig de oplysninger du har brug for, for at træffe informerede beslutninger, mens du er på bordet. Dette vil blive gjort over fire artikler, der behandler forskellige faktorer.

Position er kritisk

Første faktor er, hvad kan man gøre for at evaluere styrken af din hånd preflop. En mulighed er at anvende en glidende skala, der involverer position. Kort sagt, position er næsten lige så vigtig som håndens kvalitet. Hvorfor en gennemsnits hånd fra tidlig position kan blive en god stor hånd i sen position.

Det er fordi, det at spille i position er den største fordel, man kan have i Texas Hold’em.

Tidlig Position

Tidlig position består af de tre første pladser til venstre for blinds. Generelt bør du spille meget stramt fra tidlig position, spil derfor kun dine bedste hænder.

Ideelt set, ønsker du at begrænse den tid, du spiller ude af position. Når du spiller ude af position, vil du finde det svært at vide, hvor du står i hånden. Du vil spille en vild gætte læg, og det vil kun blive forværret, hvis du spiller marginale hænder.

Så jeg kan ikke understrege nok: du skal spille din helt strammeste range fra tidlig position. Hænder som AK – AQ, AJs, KQs, gode par, osv., er naturligvis godt. Mens hænder som AJo, ATo, små suitede connectors og tilfældigt suited affald bør undgås for nye spillere.

Midterste Position

I midterste position (de tre sæder til venstre for tidlig position) står du over for mange af de samme udfordringer, du står overfor i en tidlig position. Du vil således ofte komme til at spille hænder ude af position.

Du vil dog have position på spillere i en tidlig position. Så det er ikke helt så håbløs. I midterste position kan du begynde at tilføje flere hænder til din spil range. Du kan ikke gøre noget vanvittigt som et limpe med KJo eller forhøje T9o, men du kan begynde at spille hænder som ATo.

Sen Position

Sen position er der, hvor du laver dine penge i No-Limit Hold’em. Det er en veritabel guldmine. De fleste spillere tjener hovedparten af deres penge ved at spille fra sen position.

Det er her, hvor du ønsker at tage kontrol over hånden. Du ønsker at hæve dine gode hænder og straffe spillere ude af position som limper.

Du vil altid handle efter dem, og vil få et vognlæs af oplysninger fra hvordan de spiller deres hænder, de oplysninger, du ikke ville have ude af position. I sen position bliver gennemsnitlige hænder til gode hænder og gode hænder bliver rigtig gode hænder.

Læs mere om nogle dage, hvor anden del behandler de forskellige typer af Texas Holdem poker hænder.