Rundt om fodboldspilleren Nicklas Bendtner

Vi kigger i denne artikel lidt nærmere på fodboldlandsholdets frontangriber Nicklas Bendtner, som efter mange mening har spildt sit talent på alt muligt andet end det han faktisk er rigtig stærk til, nemlig fodbold.

Bendtner tog tideligt på udlandseventyr, allerede som 17 årige, lander han i London, for at spille for storklubben Arsenal FC. Arsenal har tidligere haft John *Faxe’ Jensen i truppen tilbage i midt 90’erne med stor succes på midtbanen. Bendtner er dog købt ind med henblik på fremtiden, og ikke “her-og-nu-succes”.

Bendtner får dog hurtigt debut for Arsenal førstehold, allerede i efteråret 2005 får han sin debut i en Liga cup kamp i mod Sunderland. Det bliver dog kun til denne ene kamp for førsteholdet i denne omgang. I sæsonen 06-07 bliver han udlånt til championship-klubben Birmingham City som har Steve Bruce ved roret. Det bliver Bendtners første fulde sæson i senior regi med fast spilletid og han skuffer da heller ikke med 11 mål i 42 liga kampe. Han høster store roser fra manageren og fansene for hans spil, og Arsenal havde tydeligvis også set nok, for de valgte efter sæsonen at forlænge hans kontrakt med 5 år.

 

Nægtede udlån igen

For starten af 07-08 sæson blev han præsenteret for endnu en række udlåns muligheder, da Arsenal fortsat ikke mente Bendtner var helt klar til at kunne konkurrere om pladserne oppe foran endnu. Dette afslog Bendtner, han mente han var klar og blev således i Arsenal, og gav dermed Lyon og Milan en lang næse, da de stod klar til at overtage danskeren for en sæson. Bendtner slog øjeblikkeligt til i træningskampene, men en plads i startelleveren kom først midtvejs i sæsonen.

 

Kæmpede for en fast plads

Bendtner slog aldrig rigtig sit navn fast i startopstilling de næste 4 sæsoner. Han skulle kæmpe med Emmanuel Adebayor og Robie Van Persie om spilletiden, og det var en hård kamp. Han nåede dog op og deltage i 31 kampe i sæsonen 08-09 som den bedste med 9 mål til følge. Men de to efterfølgende sæsoner gik det bare ned ad bakke for danskeren, som måtte se sin deltagelse falde fra 31 kampe i 08-09 til bare 17 kampe i 10-11. Den udvikling fik Arsenal til at sende ham på lån hos Premier League konkurrenterne fra Sunderland, endnu en gang var det Steve Bruce der var manageren der hentede danskeren og endnu en gang leverede Bendtner en godkendt sæson med 8 fuldtræffere i 28 kampe.

 

Juventus og Wolfsburg

Arsenal var dog blevet træt af danskerens skandaler uden for banen og derfor ønskede de ikke at beholde danskeren og forsøgte mange forskellige løsninger, men danskeren insisteret på sin chance i London klubben, han blev dog overtalt til at tage til Italien og de italienske mestre Juventus. Det blev dog aldrig en succes og Bendtner brækkede tilmed hånden undervejs i forløbet og derfor blev han begrænset til 9 kampe og ingen mål.

Efter et skuffende ophold i Juventus vendte Bendtner retur til Arsenal, som meget gerne af med danskeren og hans kontrakt på angiveligt 20 mio kr om året. Han blev dog i Arsenal og kæmpede for sin plads, han fik 9 kampe og scorede 2 mål inden han forlod klubben til fordel for tyske Wolfsburg.

I Tyskland mærkede han for alvor den hårde disciplin og skulle igennem flere måneders hård fysisk træning for at komme i betragtning til holdet, og da han så endelig kom i form, ramte hollænderen Bas Dost ind i en guldåre af mål, hvorfor Bendtner ikke for alvor kunne komme til.

 

Landsholdet

Hvor Bendtner altid har haft det svært på sine klubhold, har han altid leveret stærkt på landsholdet. Morten Olsen har altid set i lys i Bendtner og han har tilmed haft heldet og dygtigheden til at tøjleden noget flyvske angriber.