Multi table turnerings strategi del 4

Stjæl blinds – men pas på.

Overvej dine modstandere

Når man skal stjæle blinds, er det ikke nok bare at se på om du er først i potten. Det kræver også at man er opmærksom på hvor store de andres stacks er kontra din egen. Der kan eksempelvis sidde et par shortstacks til venstre for dig, som mere eller mindre er presset til at tage et par store chancer. Derfor skal man overveje en ekstra gang hvor værdifuldt det er at forsøge at stjæle blinds hvis der sidder en short stack efter dig.

Gå hellere efter de folk der har en middel stor eller stor stack. De kan meget nemmere folde en marginal hånd fordi de ikke er presset på samme måde som en short stack er. Det kommer selvfølgelig også an på hvilke hænder man sidder med, da en [a:k;10:d] naturligvis er lang bedre at stjæle med overfor en evt. short stack, end en [7:h;3:k] er.

Dette fordi den simpelthen spiller bedre mod et evt reraise/all in fra en short stack. Du derfor må se dig selv folde til et evt. all in fra short stacken hvis du raiser ham med en svag hånd. Derimod kan [7:h;3:k] kan være ganske fin at stjæle med, hvis du har et par store stacks til din venstre side som sagtens kan folde uden at de er presset.

Bobbel spil

Bobbel spillet er noget af det mest interessante spil under hele turneringen. Det er også på mange måder det sværeste spil. Det kan for mange nu være endnu sværere at træffe de rigtige beslutninger af den simple årsag at pengene er lige om hjørnet. Og man nu skal tage stilling til om man vil ”nøjes” med at få sit indskud igen plus et par ”håndører” eller man vil satse hele butikken og vinde de store præmier. Her findes der i princippet kun to slags pokerspillere. Dem der gerne bare vil i pengene og ser det som en sejr i sig selv at komme i pengene, og dem der er ”ligeglad” med sit indskud og går efter guldet.

Når du har taget din beslutning gælder det om at justere dit spil efter det. Vælger du at gå efter guldet så skal du skrue op for tempoet og spille langt flere hænder og langt mere aggressivt. Gå efter dem du kan fornemme er svage og kun vil nøjes med at komme i pengene samt de store stacks som sagtens kan folde uden at blinds giver for store ridser i lakken.

Vær dog også opmærksom på de spillere der har taget samme beslutning som dig og som har skruet op for tempoet. Der er ofte stor værdi i at gå efter dem og give dem på nakken, simpelthen fordi de ofte ikke har en særlig stor hånd og derfor må smide til et reraise fra en der gerne vil ”slås”. Omvendt skal du naturligvis også selv være på vagt overfor de andre store stacks som giver igen. Der er slet ingen grund til at tage kampen mod de andre store, der eventuelt har dig dækket. Vælg dine kampe med omhu.

Til sidst skal det siges at hvis du modsat ham der går efter guldet, har taget beslutningen om at du blot vil i pengene, så skal du naturligvis bare læne dig tilbage og håbe på det bedste. Men det er vel ikke derfor du meldte dig til turneringen i første omgang?